PRIVOŠČITE SVOJEMU OTROKU NAJBOLJŠE – SVOJE LASTNO MLEKO

Biti mlada mamica je vznemirljivo in novo – kar naenkrat se okrog vas dogaja ogromno novih stvari, in vsak dan prinese nov korak v razvoju vašega otroka. Za to, da bo otrok rasel zdrav in močan, potrebuje dobro hrano, ob kateri bo njegov razvoj potekal nemoteno. V prvih mesecih njegovega življenja je njegova edina hrana vaše lastno mleko, zato morate dojenju vsekakor posvetiti dovolj pozornosti.

KAJ STORITI, KADAR NIMAM MOŽNOSTI ZA DOJENJE?

Vse mame se zavedajo vrednosti, ki ga ima materino mleko za dojenčka, vendar obstaja veliko razlogov, zakaj otroka ne morete vedno podojiti. Morda se boste vrnile na delovno mesto, še preden boste nehale z dojenjem, morda otrok preprosto zavrača dojenje in sprejme mleko le iz stekleničke, morda pa je razlog, zakaj potrebujete črpalko za mleko le občasna odsotnost, izlet ali opravek. Vsi ti razlogi so popolnoma logični in sprejemljivi, pomembno pa je le, da pravočasno razmislite o tem, kako boste kljub dojenju nenaklonjenim okoliščinam poskrbele, da bo vaš otrok preskrbljen z najboljšo mogočo hrano.

Philipsova prsna črpalka z lahko zasnovo za vzravnano sedenje in mehko masažno blazinico v tem primeru predstavlja odlično rešitev. Izbirate lahko med različnimi možnostmi:

Dvojna črpalka za mleko

Prihranila vam bo čas, saj lahko hkrati črpate mleko iz obeh bradavic hkrati. Tudi čiščenje črpalke je enostavno, saj vsebuje le majhno število posameznih delov, poleg tega pa vaše mleko ne bo imelo nobenega neposrednega stika s cevjo in ohišjem. Vse dele črpalke za mleko razen električnih lahko operete tudi v pomivalnem stroju.

Philips Avent dvojna elektronska prsna črpalka za mleko bo ob vklopu sama začela spodbujati prost pretok mleka, vendar je bojazen, da bi bilo črpanje preveč agresivno, popolnoma odveč, saj lahko sami nastavite stopnjo intenzivnosti črpanja mleka. Masažna blazinica bo izkušnjo naredila udobno in prijetno, mleko pa lahko shranite v dveh 125mL stekleničkah. Črpalko lahko s sabo vzamete tudi na pot, saj pride v kompletu s praktično potovalno torbo.

Črpalka za mleko

Enojna črpalka za mleko

Philips Avent enojna črpalka za mleko je zelo primerna za vsakodnevno uporabo, ponaša pa se tudi s širokim cucljem v naravni obliki dojke. Cucelj bo s svojo dojki podobno obliko spodbudil vašega otroka, da se ga bo oprijel, in mu tako omogočil dojenju podobno izkušnjo.

Ročna črpalka za mleko

Zelo primerna je za zaposlene mamice na poti, saj jo lahko z lahkoto prenašate s sabo naokrog. Poleg tega je tudi cenovno najbolj ugodna rešitev. Avant ročna črpalka za mleko pride v kompletu skupaj z masažno blazinico, ergonomsko oblikovano stekleničko in posebno mehkim cucljem, zasnovanim posebej za potrebe novorojenčkov. Zaradi majhnega števila sestavnih delov je ročna črpalka za mleko prav tako zelo primerna za čiščenje.

Tako enojna kakor tudi dvojna in ročna črpalka za mleko so izdelane brez bisfenola A (razen deli, ki pri procesu črpanja pridejo v stik z mlekom). Cuclji so izdelani iz silikona, stekleničke pa iz polipropilena in prav tako ne vsebujejo bisfenola A. Vse tri črpalke vam bodo omogočale črpanje mleka v udobnem, vzravnanem položaju, brez utrujajočega sklanjanja naprej, enojna in dvojna črpalka pa bosta črpanje tudi nežno spodbujali; izbirate lahko namreč med kar tremi nastavitvami črpanja.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *