Pečice za peko in pečenje v lastnem slogu

Ste tudi vi eden ali ena tistih, ki komaj čakajo, da se zabubijo v kuhinjo in svojim bližnjim spečejo kaj dobrega? Verjemite, ta občutek poznamo, zato dobro vemo, da ni lepšega kot ustvarjati kulinarične dobrote v dobro opremljeni kuhinji z vsemi potrebnimi pripomočki in aparati.

Prišli smo torej do točke, ki je za vsakega ljubiteljskega in profesionalnega kuharja zlato pravilo – za odlične končne rezultate peke je bistvenega pomena kakovostna pečica.

In po čem se odlikujejo kakovostne pečice?

  1. V prvi vrsti se kakovost pečice odraža v enakomernem gretju in pečenju živil – nemalokrat se namreč zgodi, da je pecivo ali narastek na eni strani bolj (za)pečen kot na drugi, kar oteži prilagajanje dolžine peke, hkrati pa kazi tudi končni videz jedi.

  2. Zelo pomembna so tudi fleksibilna in varna izvlečna vodila, s katerimi lahko živila zalivamo, obračamo in jemljemo iz pečice brez stika z vročimi površinami.

  3. Ker je pečica resnično vsestranski aparat za pripravo številnih jedi, je pomembno, da so tudi programi peke prilagojeni različnim zahtevam za pripravo živil (zgornje in spodnje gretje, intenzivno pečenje, žar s kroženjem zraka, peka s paro…).

  4. Pomembna je tudi velikost pečice (zunanja in notranja), ki se mora zliti tako z dizajnom vaše kuhinje, kot tudi z dovoljšno notranjo velikostjo, da bo zadostovala vsem vašim kuharskim potrebam.

  5. Tudi material oziroma prevleka notranjosti pečice je izjemnega pomena – le-ta mora biti sposobna zdržati visoke temperature in biti hkrati enostavna za čiščenje – in vse to dolga leta.

  6. Kakovost pečice se v današnjem času odraža tudi v energijski učinkovitosti oziroma nizki porabi energije, ki varuje okolje in vaš gospodinjski proračun.

Rezultat iskanja slik za miele pečice

Vse te lastnosti že v osnovi odlikujejo pečice Miele, ki so že dolga leta sinonim za kakovost in izjemnost. Ne le zgornje funkcionalnosti, Miele pečice se ponašajo še s številnimi drugimi edinstvenimi lastnostmi in funkcijami. Omeniti velja predvsem otročje lahko čiščenje s pirolizo in opremo s prevleko PerfectClean proti prijemanju, posebne programe peke za izpolnitev tudi nevsakdanjih želja, peko s paro za optimalne rezultate peke in pečenja, brezvrvični termometer za živila za prilagojeno in natančno pečenje in funkcijo Crisp za hrustljavo zapečenost. To seveda ni vse – poleg peke, so pečice Miele izjemno prilagodljive tudi kar se tiče velikosti, postavitve in dizajna. Lahko se namreč odločite za vgradno pečico, ki je vgrajena neodvisno od kuhalne plošče, zato jo lahko namestite pod pult ali pa na drugo poljubno mesto, npr. v višini oči, da si zagotovite najbolj udobno uporabo. Izbirate lahko tudi med velikostjo – na voljo so klasične pečice ali posebej velike za še več dobrot. Prav vse pa se s svojim izjemnim izgledom in občutkom za prefinjenost popolno(ma) zlijejo z dizajnom vaše kuhinje.

Miele. Za vse kar vam je pomembno.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *