Zakaj kupiti podjetje

Imate denar, pa bi želeli imeti svoje podjetje. Lahko kupite že obstoječo spletno trgovino z obiskom ali pa celo trgovino skupaj s podjetjem. Zakaj se spustiti v nakup podjetja?

Nekateri nimajo časa, da bi vzpostavili nek nov posel. Iz nule. Imajo pa kapital in zato odkupijo spletno trgovino, storitev, aplikacijo ali kar celo podjetje, ter tale posel peljejo dalje, ga morda nadgradijo. Tako ima takšna zadeva že takoj prvi mesec, ko so jo prevzeli oziroma odkupili že promet. Medtem ko pa bi trgovina, katero zaštartamo znova začela prinašati dobiček šele po določenem času. Cena spletnega posla s prometom je 12x mesečni zaslužek.

Check out this guest post on no reserve auctions by Austin Church, who just sold his portfolio of 21 apps for $37,600 on Flippa! http://flippa.com/blog/why-you-should-list-your-auction-with-no-reserve/

Posted by Flippa on Friday, April 10, 2015

Nekateri tudi kupujejo stare, neaktivne in nezadolžene d.o.o.-je. To pa predvsem zato, ker ima podjetje večjo kredibilnost in zaupanje, če je na trgu že 5 let, kot pa če je na novo ustanovljeno. Ampak ta faktor pa ne bo vplival na to, da bo podjetje začelo že takoj prinašati promet oziroma dobiček. Vse to bo odvisno od lastnika, enako kot če bi ustanovil novo podjetje.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *