Zavarovanje spletne strani z digitalno enkripcijo

Digitalni svet je poln izrednih priložnosti za promocijo in prodajo izdelkov in storitev. Tega se zavedajo vsi podjetniki, ki imajo svojo lastno spletno stran. Res pa je, da naši spletni strani grozijo mnoge nevarnosti, kot so hekerji, ki nam lahko prisluškujejo in ukradejo podatke.

SSL certifikat zaščiti podatke
SSL certifikat za varnejšo spletno stran

Na srečo obstaja dokaj preprosta rešitev v obliki preproste nadgradnje. Ta se imenuje SSL certifikat, ki zakodira povezavo med računalnikom obiskovalca in našo spletno stranjo. Tako vsa komunikacija ostane nevidna in popolnoma varna.

SSL certifikat zaščiti podatke

Komunikacija med strežnikom in računalnikom omogoča, da interaktivno uporabljamo vsako spletno stran. Tako se preko spleta pretaka velika količina podatkov, ki pa ji lahko nekdo prisluškuje. SSL certifikat zaščiti to povezavo tako, da vklopi digitalno enkripcijo. Tako nam nihče ne more ukrasti izmenjane informacije s strežnikom.

SSL certifikat omogoča preverjanje pristnosti in identitete
SSL certifikat je najvarnejša oblika varovanja podatkov

To je izredno pomembno za spletne strani, ki uporabljajo ID oz. uporabniške račune, kreditne kartice, gesla ipd. Tako so vsi podatki spremenjeni v neuporabne številke, ki jih odklene lahko samo računalnik, ki obiskuje spletno stran in strežnik, ki gostuje podatke.

Digitalno preverjanje identitete

Druga najbolj pomembna naloga SSL certifikata je ta, da omogoča preverjanje pristnosti in identitete. Dejstvo je, da je internet vedno bolj poln prevar, ki so zelo napredne. Tako lahko hitro izgubimo podatkovne zbirke strank, elektronske naslove in druge dragocene podatke.

Ko na spletno stran namestimo SSL certifikat, se digitalno preveri naša organizacija in identiteta. Tako se bo vsakemu uporabniku, ki obišče našo spletno stran, pokazala zelena ključavnica poleg URL naslova. To pomeni, da je povezava med računalnikom in strežnikom varna oziroma uporablja enkripcijo. Protokol povezave se bo spremenil iz HTTP v HTTPS, kar pomeni, da je povezava zavarovana.

Boljša uvrstitev v spletnih brskalnikih

Zadnje nekaj let je uporaba SSL tehnologije nujna, če želimo požeti večje zaupanje najbolj popularnih spletnih brskalnikov. Če smo pozorni, so spletne strani, ki uporabljajo protokol HTTPS vedno v ospredju v iskalnih rezultatih.

Vse to pomeni, da bomo veliko lažje naredili SEO optimizacijo za naše produkte in storitve. Poleg tega pa veliko modernih plačilnih sistemov zahteva, da uporabljamo SSL certifikat, da delujejo pravilno.

Večje zaupanje strank

Po novih pravilih se vsem obiskovalcem spletnih strani, ki ne uporabljajo HTTPS protokola, pokaže v brskalniku opozorilo. To opozorilo uporabniku pove, da spletna stran ni varna za uporabo. Tako brez certifikata izgubljamo zaupanje obstoječih strank ter konverzijo novih strank v kupce.

Na spletni strani www.domovanje.com lahko naročimo spletno gostovanje z vsemi najnovejšimi varnostnimi protokoli. To pomeni, da bomo lahko pričeli poslovati brez skrbi za varnost naše spletne strani.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *