OSB plošča

Uporaba OSB plošč pri izdelavi suhih estrihov je zelo enostavna. Za izvedbo suhega estriha se ponavadi odločimo takrat, kadar moramo paziti na težo. Za primerjavo, klasičen estrih lahko tehta od 100 do 140 kilogramov na kvadratni meter, če vzamemo povprečje 4cm debeline. Medtem, ko lahko z izvedbo suhega estriha pridemo na četrtino te teže! Kako to poteka? V primeru, da so tla zelo neravna jih je potrebno izravnati z nasutjem.

 

Image result for osb plošča

Za izravnavo lahko uporabimo kak granulat, kot je recimo Liapor. Ker pa takšno nasutje ni pohodno, pa moramo nanj podati še nekakšno trdo podlago. In v tem primeru je OSB plošča najboljša izbira. S tem, ko jo položimo na nasutje postane naš izravnan pod pohoden, da pa učvrstimo trdnost tal, pa lahko OSB plošče med seboj vežemo križno (torej 2 vrsti, eno na drugo v križni obliki).

S tem dosežemo večjo stabilnost in približek trdote klasičnega estriha. Na trgu obstaja tudi nekaj drugih plošč, katere lahko damo na samo nasutje. Zakaj bi ravno izbrali OSB plošče? Prvi razlog je zagotovo ta, da so okolju prijazne. Drugi glavni razlog pa, da čeprav so lesene, so zaradi sintetičnega veziva odporne na vlago! Tretji pa enostavna uporaba ter montaža. OSB plošče je možno dobiti v različnih velikostih kot debelinah in so lahko odlična rešitev za vse, ki obnavljate stanovanjske objekte in potrebujete izvedbo suhega estriha, pri gradnji objektov iz lesenih okvirjev ali celo izdelavi pohištva po meri.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *