Lesene poučne igrače dobrodošle za vsakega otroka

Če bi imeli na izbiro leseno ali plastično igračo, katero bi izbrali? Odločitev je seveda povsem v vaših rokah, a če ste nekoliko bolj ozaveščeni, potem ste najverjetneje bolj pristaš lesene igrače kot plastične. Po drugi strani pa to še zdaleč ne pomeni, da so prav vse igrače iz plastike slabe in da bi jih morali zavreči. Dejstvo pa je, da igrače iz lesa na sploh v primerjavi s plastičnimi ponujajo veliko več prednosti. Obenem pa imajo v primerjavi z njimi tudi precej manj slabosti.

Na trgu lahko zasledite nekatere izdelovalce, ponudnike ali dobavitelje igrač in drugih sredstev za malčke, ki so izdelani izključno iz lesa, kot so npr. leseni vlakci. Če torej tudi sami prisegate samo na takšne igrače, potem je najbolje, da enega od njih najdete tudi sami. Najpomembneje pa je seveda tudi to, da igrače iz lesa niso odete le v najprivlačnejše barve za otroške oči, temveč so tudi kar se da koristne oziroma uporabne.

Fantastična lesena igrača v obliki ljubke sovice

Otroci zelo radi posegajo po igračah, ki so v obliki kakršne koli živali. Če je ta ljubko zasnovana, pa je to še toliko bolj izrazito. Priljubljena prodajalna z lesenimi igračami, ki je na voljo tudi na spletu, vam na primer ponuja leseno igračo v obliki pisane sovice. Takšen izdelek je še toliko bolj koristna izbira za malega junaka, ker je na njem razporejena številčnica za odmerjanje časa.

Lesena igrača Sova
Lesena igrača s katero se bo vaš otrok naučil brati uro

S pomočjo ljubke lesene sovice se torej vaš malček lahko nauči pravilno odmerjati pravi čas. Igrača lahko svoj prostor najde v otroški sobici na polici ali pa v kuhinjskem prostoru, kjer otroka vsakodnevno učite, kako se pravilno gleda na uro.

Magnetni ribolov za stare in mlade

Vsekakor pa so lesene igrače neredko mikavne ne samo za otroke, temveč tudi odrasle. Magnetni ribolov je na primer že ena od takšnih igrač iz lesa, ki k igranju spodbuja tako mlajše kot tudi starejše generacije.

Lesena igra “Magnetni ribolov”

Cilj tovrstne igre pa je, da je treba ujeti 11 lesenih ribic, in sicer z dvema lesenima palicama. Zmagovalec pa je oseba, ki ujame ribo z največ točkami.

Komplet lesenih glasbil

Tudi lesena glasbila so zelo koristne igrače oziroma igrala za najmlajše. Na trgu vam je na voljo izjemno lepo zasnovan komplet lesenih inštrumentov, ki omogoča, da lahko otroka učite bobnati, nemoteče ropotati in še kaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *