Katerih 7 stvari moram vedeti, ko kupujem spletno gostovanje

  1. Prostor

Ko ste (ali so vam) naredili spletno stran, boste poleg domene potrebovali še gostovanje.
Kako velik prostor potrebujete je odvisno od velikosti vaše spletne strani, ali boste imeli na to gostovanje vezano spletno pošto, domene, koliko obiskovalcev boste imeli……

 

  1. Domene

Pozanimajte se koliko domen lahko uporabite na določenih paketih, saj nikoli ne veste ali boste potrebovali še kakšno domeno ali ne. Nekateri paketi ponujajo, da lahko nanje vežete 1, 3, 8,…domen.

Find Free Domain name – Domain

  1. Sprememba paketa gostovanje

Pozanimajte se ali je v primeru potrebe po večjem prostoru možno takoj preklopiti na višji paket ali boste morali čakati do poteka starega paketa. Seveda poglejte tudi ali so s tem povezani še kakšni stroški.

 

  1. Podpora

Podpora je seveda odvisna od tipa gostovanja (deljeno, reseller, vps, dadicated). Pri nekaterih tipih je podpora do določene mere brezplačna, pri nekaterih, bolj zahtevnih pa je potrebno podporo doplačati.
Seveda pa je treba ločiti, da podpora gostovanja ni enako podpori spletne strani.

 

    1. Varnostna kopija

Pozanimajte se ali vam ponudnik gostovanja nudi varnostno kopijo (backup) vaše spletne strani v primeru, da bi šlo kaj narobe (da bi kaj izbrisali,….)

Copy and Paste Between Your PC and vSphere Virtual Machines

  1. Obveščanje

Sicer naj bi bila naša odgovornost, da vemo kdaj naj bo poteklo gostovanje, pa vendar je fino, če nam ponudnik gostovanja pošlje kakšno obvestilo pred potekom gostovanja.

 

  1. Ponudnik

 

Ponudnikov na trgu je veliko. Primerjajte pakete in cene, tudi cene podaljšanja gostovanja. Poglejte ali morda prejmete kakšno ugodnost, če zakupite gostovanje in domeno skupaj, poglejte kakšno in kdaj vam ponudniki gostovanj nudijo podporo, poglejte katere stvari do doplačljive,…
Po premisleku se odločite za vaše potrebe najbolj optimalnega ponudnika (enim je pomembno, da je čim ceneje, spet drugi bolj cenijo to, da imajo hitro in učinkovito podporo, tretji želijo stanovitost, četrti cenijo priporočila…).

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *