Katere domene vas popeljejo na prva mesta iskalnikov?

Dolgo je veljalo, da lahko po najvišjih mestih na spletnih iskalnikih posegajo le starejše, že uveljavljene domene. Seveda to ne drži nujno, vaša pozicija na iskalnikih namreč ni odvisna od starosti vaše domene. Če ste dovolj iznajdljivi, lahko tudi s povsem novimi domenami zasedate najvišja mesta med rezultati.

Obiskanost vaše spletne strani in njena pozicija na iskalnikih sta namreč povsem odvisni predvsem od tega, ali boste dobro opravili svoje delo. Pomembno je torej, da se boste znali osredotočiti na prave ciljne javnosti, da boste obiskovalcem svoje spletne strani priskrbeli prave vsebine in da boste ponudili pravi paket vsega, kar vaše stranke iščejo – ko vse našteto združite z dobrim imenom domene je uspeh zagotovljen!

Najprej morate opredeliti svoje ciljne javnosti: vsaka spletna stran mora namreč imeti določeno specifično ciljno publiko, okoli katere boste zgradili svoj posel in vse ostalo. Poiskati morate torej tržno nišo, ki je obenem dovolj priljubljena in dovolj omejena, da se bo okoli vašega spletnega mesta  in vašega proizvoda oziroma storitve zbrala dovolj velika množica navdušenih strank.

Seveda so vse dobre želje in še tako dobro ime domene ne pomaga prav nič, če na svoji spletni strani nimate kvalitetnih vsebin. Vsebine, ki jih boste postavili na svojo spletno stran, bodo seveda odvisne od stila in ciljev vašega spletnega mesta. Kakorkoli boste opredelili cilje svoje spletne strani, je pomembno, da se osredotočite na svoje ciljne javnosti in na to, kaj zanima njih. Izjemno pomembno je tudi, da so vaše spletne strani redno osvežene.

Naj vas opozorimo še na zadnjo stvar, ki bo pomembno vplivala na popularnost vaše spletne strani in posledično tudi na položaj vaše domene na iskalnikih. Res je, da ključ do uspeha leži v podrobnostih, vendar je pomembno tudi, da vsake toliko časa naredite korak nazaj in pogledate celostno sliko. Ali vaša spletna stran potencialnim strankam res ponuja vse kar si želijo? Skupni paket mora biti namreč funkcionalen, profesionalen in tehnično popoln.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *