Virtualno gostovanje nam prinaša mnogo prednosti

Pri izbiri strežnika oziroma gostovanja za našo spletno stran imamo več različnih možnosti. V principu delujejo vsi zelo podobno. Obstajajo pa ključne razlike med načini delovanja strežnika, ki so bolj ali manj primerni za različne uporabnike. Trenutno je VPS gostovanje vedno bolj popularno pri mnogih podjetnikih.

VPS gostovanje nam zagotovi hitro delovanje spletne strani
VPS gostovanje oziroma najem vistualnega strežnika

Nudi nam višji nivo varnosti, kot tudi več možnosti uporabe edinstvene spletne kode. To pa sta izredno pomembni lastnosti za veliko lastnikov spletnih strani. Poleg tega pa je možno zmogljivost našega dela strežnika nadgraditi. To pa je dobrodošla lastnost za vsa majhna, srednja in velika podjetja.

Virtualno gostovanje je podobno deljenemu

Deljeno gostovanje je eno izmed najbolj razširjenih oblik poganjanja spletnih strani. V tem načinu zakupimo samo del strežnika, ki si ga delimo z mnogimi drugimi uporabniki. Stroški vzdrževanja pa so zelo nizki. Slabost pa se skriva v tem, da si tudi delimo zmogljivosti, kot je pasovna širina. Tako je možno, da prihaja do upočasnitev delovanja naše spletne strani. To je še posebej opazno, ko je strežnik pod veliko obremenitvijo.

VPS gostovanje nam omogoča večji nadzor
VPS gostovanje je vedno bolj priljubljena izbira

VPS gostovanje pa deluje na zelo podoben način. Razlika je v tem, da spletna stran vsakega uporabnika deluje v virtualnem okolju. To okolje lahko izbiramo med Linux, Windows in drugimi operacijskimi sistemi. Uporabniki pa si ne delijo sredstev, saj ima vsak zakupljen del teh za svojo uporabo.

VPS gostovanje nam zagotovi vedno hitro delovanje naše spletne strani

Velika težava pri deljenem načinu gostovanja je možna upočasnitev delovanja spletnih strani. To se zgodi zato, ker se obisk določene strani močno poveča. Pri gostovanju VPS pa te omejitve ni. Pri izbiri paketa gostovanja dobimo zakupljena sredstva našega dela strežnika. Tako te zmogljivosti ostanejo rezervirane samo za našo uporabo.

Pasovno širino, moč in število procesorskih jeder ter prostor za shranjevanje pa lahko dokupimo. Tako je možno, da prilagodimo svojo stran povečanemu številu obiskov. S tem pa si prihranimo veliko težav in skrbi, saj ne bomo potrebovali cele strani in spletne kode ter shranjenih digitalnih vsebin premikati na nov strežnik.

VPS gostovanje nam omogoča večji nadzor

Ker VPS strežnik uporablja virtualno okolje za gostovanje naše spletne strani, ga je možno nastaviti po naših merah. Uporaba edinstvene spletne kode je možna, saj imamo nadzor nad celotnim delovanjem virtualnega okolja. To pa nam omogoča, da ustvarimo svojo spletno stran, ki je popolnoma prilagojena našim željam.

Obenem pa lahko nastavljamo druge parametre delovanja spletnega gostovanje in domene. Virtualno gostovanje je tako namenjeno osnovnim in tudi bolj naprednim uporabnikom, ki želijo ugoden a prilagodljiv strežnik za svojo spletno stran.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *