Prvi občutki

Vsako stvar v življenju moramo vedno prvič poskusiti, da lahko rečemo, da nam ne odgovarja, da ni za nas, ni res? Tudi, ko greste v trgovino z oblačili morate prvo poskusiti oblačilo, bodisi hlače, majico, kopalke in tako naprej, preden kupite, skoraj nikoli ne kupimo nekaj na vrat na nos. Ko gremo prvič v eno restavracijo, kjer še nikoli nismo bili tudi smo prvič tam in bomo prvič poskusili njihovo hrano, kajne?

Če se še niste vozili z avtobusom, vlakom, če greste prvič na vlak je tudi prvič in šele ko boste prvič poskusili boste lahko na koncu rekli, to pa mi ne odgovarja ali pa to mi odgovarja. Čisto vedno sprobamo prvo določene stvari, šele nato vidimo, če je to za nas ali ne. vendar to so takšne bolj osnovne stvari bi lahko rekli, kaj smo zgoraj naštelii. Določene stvari, ki pa niso tako osnovne pa se jih včasih kar z muko lotimo in niti nočemo poskusiti. Ko sem prvič uporabila menstrualno skodelico se spomnim, ker to je vseeno bolj takšna neosnovna stvar, ki ni ravno nujno, da jo uporabljaš, kajti še vedno obstajajo tamponi in pa seveda navadni vložki, kar smo ponavadi navajeni da uporabljamo odkar imamo to zadevico tam spodaj.

Menstrualna skodelica | Intimni Wellness za sodobno žensko | Kunapipi.si

No, in ko sem se odločila, da bom to prvič uporabila mi je bilo res grozno, kajti vseeno ko pogledaš to skodelico te kar malo stisne pri srcu in ne veš, ali bom to sploh lahko dobil nato ven? Ok, noter si misliš gre tako 123, vendar kako za vraga bo to šlo ven. Ampak ja, vse gre ven. Priznam pa, da ko sem še bila mlajša tudi in ko bereš določene stvari, ki so se zgodile ženskam  na primer s tamponi, da so jim ostali v nožnici in jih niso mogle nato ven dobiti te seveda stisne pri srcu, jooj upam da se to meni nikoli ne zgodi! Vendar to je bila le ena ali dve zgodbi, vendar ljudje smo pač takšni, da preberemo eno zgodbo in imamo v mislih takoj, da to se pa lahko nam zgodi takoj in imamo vedno nek strah pred seboj za brezveze.

Kako lahko premagamo strah?! - Klepet ob kavi

Ta strah bi morali popolnoma izkoreniniti potem bi dejansko lahko živeli življenje na polno in vse preizkusili, vendar največji problem je danes le strah! Te pa je težko izkoreniniti, vsaj v popolnosti ga je težko. Tako da, ko drugič pridete pred kakšno oviro kot sem na primer jaz s to skodelico, samo poskusite pa čeprav vas je tako zelo zelo strah kako bo to sploh potekalo, ker nima smisla se bati, na koncu se vedno vse izide lepo in prav!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *