Pojeste dovolj granatnega jabolka?

Kaj imate raje? Sadje ali zelenjavo? Sama imam enih par najljubših sadežev, ker ne morem izbrati samo enega, ker jih je res nekaj tako dobrih, da bi jih vsak dan cele dneve jedla. Obožujem kot prvo pomelo, potem granatno jabolko ter mandarine, to troje resnično obožujem. Rada imam tudi ostalo sadje kot jagode, banane, borovnice in podobno, ampak ni mi tako zelo všeč, da bi pa to jedla cele dneve, imam pa jih vseeno rada.

Pa recimo naj izberem samo eno sadje o katerem bom danes pisala in to je granatno jabolko. Ali veste, da je to pravzaprav košat grm ali manjše drevo, pri nas pa ga gojimo kot posodovko? In ali veste, da ta sadež pomaga preprečevati bolezni srca, lajša težave stresa in lahko celo izboljša vaše spolno življenje. Če tega niste vedeli, sedaj veste. Ko kupujete ta sadež v trgovini je zelo pomembno, da veste kaj morate kupiti, da ne kupite mačka v žaklju kot pravi pregovor. Mora namreč imeti tanko in čvrsto kožo temnejše barve in biti mora popolnoma brez razpok in ko ga prinesete domov morate paziti, da ga ne pustite na sončni svetlobi.

Poskrbite, da to kar jeste, da jeste dobro in zdravo ter seveda kvalitetno. Naj vaše telo dobi to kar mora dobiti, da je srečno. Pripisujejo pa mu tudi veliko pozitivnih učinkov kot recimo, da pol litra kiselkastega soka na dan topi maščobe na trebuhu in okoli pasu ter znižuje krvni pritisk.

Rezultat iskanja slik za granatno jabolko

V njem se najdeta tudi vitamina B5 in C, pa tudi kalij, fosfor, niacin, flavonoide in pa veliko vlaknin. Pozitivnih učinkov ima tisoč in enega! Pa tudi lahko iz njega ustvarite tisoč in en recept, če se vam le da in imate čas. Je pa res da tale sadež ni za vse ljudi, pa ne zato, ker ne bi bil dober, je zelo dober, odličen! Ampak problem nastane za ljudi, ki se jim tega ne da lupiti, saj ni to kot banana ko jo olupiš in hop že lahko ješ. Granatno jabolko in pomelo, tukaj potrebuješ čas in voljo, saj ni to 123 olupljeno. Vendar, če vam je sadež dober kot meni, potem si že vzamemo čas.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *